Project

Posted on:

San Marino Residence

Nardi Associates LLP

Project Name

San Marino Residence

Location

Los Robles



Project Status

Built

Year Completed

2015

Client/Owner

RAC Development Inc.


Team

  • Norberto F. Nardi


Style

Modern

View all (5) images

Project Description

The design team has examined the surrounding context to the proposed site sand following the regulations established by the City zoning and the approach of integrating designed by creating several volumes at different heights stepping up gradually from the front setback line. The location of the detached garage and its connecting driveway at the back of the lot follows the existing neighborhood’s house typologies.

We are creating a green buffer between the front porch and the noisy street creating a transitional space that celebrates as well one of the design feature of the adopted architectural style imposed by the San Marino Mission district's regulations.

The landscape of the front yard is simple and drought tolerant minimizing water consumption. The main access to the house is through an entry courtyard that separates the pedestrian and vehicular movements. The internal layout of the house is conceived around a courtyard allowing all the rooms to have natural light and ventilation.

Please follow us on https://www.facebook.com/NardiAssociates
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X