Project

Posted on:

Shanghai Huawei Technologies Corporate Campus

Shared By

dmadsen

Location

Jinqiao Modern Technology Park, Pudong District


Shanghai

Client/Owner

Huawei Technologies Co., Ltd.

Consultants

  • General Contractor: China State Constuctor #8
  • Lighting Designer: Brandston Partnership, Inc.
  • CMS Collaborative
  • CS Caulkins
  • Edgett Williams
  • Mechanical Engineer: Flack & Kurtz
  • Institute of China Academy of Building Research
  • Shanghai Institute of Architectural Design and Research
  • Shen Milsom & Wilke, Inc.
  • SWA Group
  • TOPO
  • WT Partnership (Shanghai) Ltd.

Project Status

Built

Year Completed

2011

Size

3,270,431 sq. feet

Type

Office

View all (3) images

Project Description

Huawei Technologies, one of the world’s leading telecommunications firms, sought a 300,000 sf campus and technologically advanced workplace that fosters community and communication across various research, development and business departments. The site plan organizes the Research and Development (R+D) program into two linear five-story buildings to provide horizontally connected, large flexible floors. Their interiors are divided into open-office work plans and closed laboratories. Each of the building modules has expansive views and carefully controlled daylighting by an externally ventilated double wall with integrated solar louver. Building modules are linked by employee entrances and common cores, as well as continuous sky-lit bamboo planted galleries. The efficient, repetitive structural system conserved material with exposed post tensioned framing and concrete trusses tying pairs of buildings together to minimize structural redundancy. The placement of the R+D buildings on the site allows for a continuous wetlands landscape to traverse the length of the campus and protect the site against flooding. Linking the R+D wings, administrative office blocks sit over the centralized visitor's entry, exhibition, employee dining, training, and conference facilities. The 3,800 seat dining hall looks out to the wetland's watercourse and is typical of the strong corporate identity connecting the workplace and nature.

A lush wetlands landscape traverses the length of the site, providing flood control and a strong connection to nature. Each wing of the campus features a bamboo-filled galleria that spans its length, while the building's double wall glass skin, with integral solar louvers, showcases the native landscape and maximizes daylight penetration to reduce solar energy consumption.
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X