Posted on:

Shanghai Huawei Technologies Corporate Campus

Skidmore, Owings & Merrill

Shared By



Jinqiao Modern Technology Park, Pudong District



Huawei Technologies Co., Ltd.


  • General Contractor: China State Constuctor #8
  • Lighting Designer: Brandston Partnership, Inc.
  • Building Enclosure/Artwork: CMS Collaborative
  • Building Enclosure/Artwork: CS Caulkins
  • Building Enclosure/Artwork: Edgett Williams
  • Mechanical Engineer: Flack & Kurtz
  • Building Enclosure/Artwork: Institute of China Academy of Building Research
  • Building Enclosure/Artwork: Shanghai Institute of Architectural Design and Research
  • Building Enclosure/Artwork: Shen Milsom & Wilke, Inc.
  • Building Enclosure/Artwork: SWA Group
  • Building Enclosure/Artwork: TOPO
  • Building Enclosure/Artwork: WT Partnership (Shanghai) Ltd.

Project Status


Year Completed



3,270,431 sq. feet



View all (3) images

Huawei Technologies, one of the world’s leading telecommunications firms, sought a 300,000 sf campus and technologically advanced workplace that fosters community and communication across various research, development and business departments. The site plan organizes the Research and Development (R+D) program into two linear five-story buildings to provide horizontally connected, large flexible floors. Their interiors are divided into open-office work plans and closed laboratories. Each of the building modules has expansive views and carefully controlled daylighting by an externally ventilated double wall with integrated solar louver. Building modules are linked by employee entrances and common cores, as well as continuous sky-lit bamboo planted galleries. The efficient, repetitive structural system conserved material with exposed post tensioned framing and concrete trusses tying pairs of buildings together to minimize structural redundancy. The placement of the R+D buildings on the site allows for a continuous wetlands landscape to traverse the length of the campus and protect the site against flooding. Linking the R+D wings, administrative office blocks sit over the centralized visitor's entry, exhibition, employee dining, training, and conference facilities. The 3,800 seat dining hall looks out to the wetland's watercourse and is typical of the strong corporate identity connecting the workplace and nature.

A lush wetlands landscape traverses the length of the site, providing flood control and a strong connection to nature. Each wing of the campus features a bamboo-filled galleria that spans its length, while the building's double wall glass skin, with integral solar louvers, showcases the native landscape and maximizes daylight penetration to reduce solar energy consumption.

Project Description

With more than 35,000 employees and a presence in more than 90 countries, Huawei Technologies is one of the world’s leading telecommunications firms. To take advantage of Shanghai’s valuable talent pool and neighboring universities, the company commissioned SOM to design and build an expansive research and development campus in the city’s emerging Pudong District.

The project features two parallel wings with offices and labs bridged by a central building housing a conference room, a cafeteria, and administrative space. The technologically advanced workplace fosters communication across different departments: Each wing features a bamboo-filled galleria that spans its length, resulting in an open plan that creates a sense of community, facilitates easy movement throughout the campus, and allows for future flexibility, 

The project also boasts a number of sustainable features. Lush wetlands provide flood control and a strong connection to nature. A double-glazed curtain wall with solar louvers provides natural light and serene views while reducing energy consumption. - See more at:
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X