Posted on:

Skyridge Barn and Stables

nasrin barbee Architect's studio

Shared By




  • Structural Engineer: Sowards and Brown Engineering
  • D & R Calcs

Project Status


Year Completed



1,852 sq. feet

Construction Cost




Room or Space


View all (7) images

Project Description

Builder's Choice and Custom Home Awards Finalist

This project deserves an award for using required local code visual restrictions, specific setbacks, and many programmatic, spatial relations, and aesthetic challenges, to our advantage to create a working, functional and beautiful Architecture:

-The Arena open space doubles as "fire separation" and the required front set back.
-"Separation from House and Barn" was transformed into a Vineyard on the slope between the Barn and the main house atop the hill.
-The linear narrow stalls with copper roofing, is embraced at each end with larger structures, one a trailer Garage with an attached Living space, the other a multipurpose room/storage. This creates the visual connection to the main house.
-Paddocks are behind stalls and face the vineyard, shielding horses' fenced area from the street.
-South facing long overhang shade horse stalls in hot summer days, and the multiple Copulas allow hot air to escape for better natural ventilation, and cooling.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X