Posted on:

Somjai House

NPDA Studio

Shared By



Coco-NutNume Resort


  • Structural Engineer: Apisit Chawacharoen

Project Status


Year Completed



2,583 sq. feet
View all (18) images

Project Description


The house was mainly designed as a home after retirement for the owner and, at the same time, it also serves as a reception for Coco-NutNume resort where family, friends and guests can stop by and have a good time.

The building consists of a main-bedroom with bathrooms, a  guest-bedrooms, a  guest-bathrooms and a pantry for family cooking. The main hall of the building serves as a flexible-multi-purpose space. It can be used as a living space, a party venue, coffee shop or even a yoga area. The upper deck was designed to provide panoramic view of the surrounded coconut plantation, the sea, Samui Island and the hills.

The line of the architecture form is relating to the skyline of hills behind the building which allows the wind to flow smoothly with the curvy design. The front of the building was designed with open angle to receive the full view of the sea. The cantilever concept was used to protect the building from the hot sunlight.

The main color used was red to make the building stand out from the green of the coconut plantation and the blue of the sea. Brick and polished concrete were the material due the cooling property to protect the house from the heat and due to the local construction worker expertise. The thin iron staircase also shows the craftsmanship of local workmen as construction workers at the piers who are skillful in metal work.

Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X