Posted on:

Studio Sitges

Shared By





  • General Contractor: Carbonell Freixas S.L
  • Structural Engineer: Francisco Perez Mendez
  • MCE Structural Consultants
  • Metalisteria Mecrimas S.L
  • Nikolas Koenig

Project Status


Room or Space

Architectural Detail



View all (7) images

Project Description

2012 RADA
Architectural Detail / Merit

The Sitges Studio’s door-within-a-door is a clever piece of ironmongery, but it’s no mere parlor trick. The smaller “pilot door” is the building’s primary entrance, explains architect Tom Kundig, FAIA. The larger door opens the entry courtyard to the house’s living space for large gatherings. “One door is for landscape use and one is for access use,” he says. With a second, private courtyard on the opposite side of the house, “the circulation flows from landscape to interior to landscape.” Our jury called the assembly “a contemporary take on the Renaissance idea of two scales of door—one for guests and ceremonial use, one for every day.”
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X