Posted on:

Synagogue FREE

Vladimir Radutny Architects

View all (16) images

Project Description

A new two story Jewish cultural center is placed on the periphery of a residential neighborhood hovering slightly above the ground. Two wings, one housing a synagogue and other classrooms, embrace the visitor as one approaches the building. The visual transparency of the facades creates a departure from the paradigm of introverted religious institutions. In doing so, the traditional ceremonies are no longer hidden from people of other faiths. Its vertical glass fin structure oscillates between transparent and opaque relative to the viewing angle of the user.

A concrete shell unifies the two wings, its form echoing the folds of the Talis garment used by a married man during prayer. The sunken base of the building opens up to the west and houses a large dining area with an adjacent bath house wing. The base of the building is meant to function independently of the main body above yet activities overlap regularly. The building embodies openness and embrace, welcoming people of all ages to gather, pray, learn and rest.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X