Posted on:

Takshing House Redevelopment

Shared By



Hong Kong


Tak Shing Investment Co. Ltd

Project Status

Concept Proposal
View all (10) images

Project Description

The building replaces a dilapidated structure with a new workplace whose extraordinary spatial experience of light and views significantly improves the quality of the pedestrian urban experience. The highly constrained 953sq m site is without height limits but is overshadowed by existing mid-rise context. The design recognizes constricted site and restricted floor plate dimensions to transform a potentially undistinguished infill building into a new paradigm for super dense urban high rise construction. Elevating the tower bulk above adjacent buildings activates a midblock passage with retail pavilions while exposing historic facades and providing greater daylight into a new urban space. Office floors 90m above grade are cantilevered off a central “tree trunk” core using tapered post-tensioned concrete girders. The resulting typical office floor is column-free to maximize flexibility and visibility. The tapered ceiling houses an energy efficient chilled beam system. A high performance, 300mm double wall with internal ventilation and motorized horizontal shades controls day lighting to the interiors. The “braided stream” concrete core carries all gravity loads, resists lateral forces, and optimizes material with the forces and stresses acting on the building. Eight platforms of MEP and service spaces fill the void within.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X