Project

Posted on:

The Broad

Diller Scofidio + Renfro

Shared By

dmadsen

Location

S. Grand Avenue
Los Angeles, CA

Client/Owner

The Broad Collection / The Broad Art Foundation

Consultants

  • Gensler
  • General Contractor: Matt Construction
  • Mechanical Engineer: ARUP
  • Electrical Engineer: ARUP
  • Plumbing Engineer: ARUP
  • Structural Engineer: Nabih Youssef & Associates
  • Structural Engineer: Leslie E. Robertson Associates, RLLP
  • Civil Engineer: KPFF Consulting Engineers
  • Tillotson Design
  • Gardiner & Theobald
  • PSOMAS
  • Dewhurst MacFarlane Partners
  • Seele
  • Soloman + Bauer + Giambastiani
  • Ducibella, Venter & Santore
  • AWC / West
  • Landscape Architect: Walter Hood
  • Geotechnologies, Inc
  • Lerch Bates
  • Simpson, Gumpertz & Heger
  • ARUP

Size

120,000 sq. feet

Construction Cost

$100,000,000

Type

Cultural

Keywords

museum
View all (24) images

Project Description

Jan. 8, 2013—New York-based Diller Scofidio + Renfro celebrates the topping off of The Broad in Los Angeles, with local officials and workers signing a ceremonial beam, which will be lifted to the top of the structure on downtown’s Grand Avenue. The 120,000-square-foot building will serve as public museum, private storage of the Broad archive, and headquarters to the Broad Art Foundation. To combine these various programs, the team at Diller Scofidio + Renfro—working with Gensler as executive architect—designed a light-controlled vault covered by a permeable, custom-formed GFRC veil. Visitors to the museum will enter beneath the veil, passing through the storage vault via escalator to 50,000 square feet of column-free, public galleries above. The museum will include a 200-seat lecture hall, as well as research spaces for visiting scholars.
The Broad anticipates an early 2014 opening.



FROM THE ARCHITECTS:

Dubbed “the veil and the vault,” the Broad museum’s design merges the two key programs of the building: public exhibition space and the archive/storage that will support The Broad Art Foundation’s lending activities. Rather than relegate the archive/storage to secondary status, “the vault” plays a key role in shaping the museum experience from entry to exit. Its heavy opaque mass is always in view, hovering midway in the building. Its carved underside shapes the lobby below and public circulation routes throughout. Its top surface is the floor of the exhibition space. The vault is enveloped on all sides by the “veil,” an airy, cellular exoskeleton structure that spans across the block-long gallery and provides filtered natural daylight. The museum’s “veil” lifts at the corners, welcoming visitors into an active lobby with a bookshop. The public is then drawn upwards via escalator, tunneling through the archive, arriving onto an acre of column-free exhibition space bathed in diffuse light. This 23’ high space is fully flexible to be shaped into galleries according to curatorial needs. Departure from the exhibition space is a return trip through the vault via a winding stair that offers glimpses into the vast holdings of the collection.
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X