Posted on:

The Pinch

Olivier Ottevaere and John Lin, The University of Hong Kong

View all (2) images

Project Description

The Pinch is part of a government led reconstruction effort after an earthquake in September 2012 destroyed the majority of the village houses in Shuanghe village, Yunnan Province, China. Located in the new public plaza, it would serve to activate the community and provide a physical memorial for the earthquake. The design spans across different levels, and acts as a bridge between the rebuilt village and the new plaza.

The building was selected by a jury of some of the world's most dynamic architects and designers.

The jury commended the project, saying “an elegant project that demonstrated research into a material, a building system, making an urban place that has answered a vital need for enclosure, congregation and culture in an earthquake-stricken zone.”
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X