Posted on:

UC Berkeley Campus Shared Services

Kava Massih Architects

Shared By



1608 Fourth Street





University of California, Berkeley


  • General Contractor: West Builders

Project Status


Year Completed



100,000 sq. feet

Construction Cost

View all (8) images

Project Description

This tenant improvement for the University of California at Berkeley, houses the new Campus Shared Services (CSS) off-campus center. This 100,000 sq ft renovation is part of the University's efforts to streamline campus administration and services.

The University selected a four-story office building located in Berkeley’s lively 4th Street shopping district. Being the original architects to convert the former paint factory to office space, Kava Massih Architects was enlisted to work closely with the CSS team to design an inviting, fun and colorful environment within the constraints of a limited budget and schedule.

The project provides new office space for 600 staff members, open team meeting areas, multiple staff lounges, a fitness center and a conference center on the building’s four floors. Color, signage and graphics are used extensively to bring life to the large open cubicle expanses. Each floor is given a color identity to help ease the relocation of multiple departments from different campus locations into one building. Enlarged photographs of the campus are hung throughout the spaces allowing the University atmosphere to co-mingle with the industrial language of the existing building.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X