Posted on:

Valley St.

Baran Studio Architecture

View all (7) images

Project Description

This house is set on a traditional Berkeley street, and adjacent to a former rail line (traces of which are still visible from an aerial view.) The architecture borrows from the machine qualities of the railway to echo the former land use, and blends it with the character of the current residential neighborhood. Corrugated metal wraps down the roof and wall facing the former train line, while the front of the house expresses the pitch of the roof that ties it to more traditional house forms. The interior is an open expanse that also recalls a large, open station with a free plan and high vaulted ceilings.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X