Posted on:

Van Alen Institute


Shared By

Angela Cook

Project Status


Year Completed

View all (9) images

Project Description


The new home of the Van Alen has to be many things at once. The brief requires curatorial flexibility for a breadth of public programming including exhibitions, lectures, reading groups, and book launches; a comfortable and efficient office environment for different scales and modes of work ranging from formal to casual; a framework that can grow to include the second floor and basement as the institution expands in the future; and a mobile street seat that will bring the Van Alen’s mission into the urban realm.

To accommodate this range of possibilities within a limited square footage, we propose a Screen Play; a mechanism to order these spatial, curatorial, and temporal scenarios through a subtle interplay of surfaces that creates a complex and ambiguous presence in the city.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X