Posted on:

Villers Abbey Visitor Center

Binario architectes

Shared By



  • Andrea Tenuta
  • Delphine Péters


  • Landscape Architect: Du Paysage
  • Other: L'Escaut
  • Lighting Designer: Henriette Michaux

Project Status


Year Completed


Construction Cost




View all (116) images

Project Description

The Villers-La-ville abbey site is crossed and split by the N275 national road so it looses logic and unity. Architecture, through a common intervention in landscape and scenography fields, try to reunite the full cistercian composition plan. The project leads to a truly sequence from the parking to the ruins and prepares the visitors. The new path goes by the mill (reception hall, scenographic spaces, models room), reaches the hill across the new footbridge, continues through the garden, crosses the second bridge over the national road and finally goes down into the ruins. The project highlights a common thread by means of sober materials (corten, wood, concrete) set up in various ways.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X