Project

Posted on:

WCNY Public Television & Radio

King + King Architects, LLP

View all (3) images

Project Description

FROM THE AIA NEW YORK STATE:

The WCNY public television & radio broadcasting headquarters is one of several anchor tenants located in the adaptive re-use of a previous manufacturing facility, which had sat abandoned for more than 20 years. Originally initiated by a comprehensive
community based master plan, the design was to identify an approach for urban development reconnecting the neighborhood with the downtown through a series of open and shared public spaces.

The design maximizes flexibility by taking advantage of many programmatic adjacencies. On the interior, a large thirty-foot long acoustical door joins the television studios, the public courtyard serves as an outdoor workspace for staff and provides additional seating for the café and at night, this space can also be transformed into an open-air community cinema and event
space.
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X