Posted on:

Wolcott Residence

Studio Dwell Architects

Shared By



  • Mark Peters

Project Status



5,000 sq. feet


Design Awards

View all (8) images

Project Description

Silver & Zinc For this residence, natural light and continued spatial flow was vital for its narrow urban location. Allowing natural light to penetrate the interiors of the residence while providing privacy was essential. The solution was to create open, fluid interior spaces with openings on the southern side for directing daylight. The exteriors material palette of cast-in-place concrete and vertical ebony zinc panels counters the lightness of the interior spaces. In some instances the exterior finishes find their way to the interiors, blurring the lines between the two. The residences roof consists of a private office overlooking a fully landscaped green roof environment. Added to this are large solar panels located on the upper roof, slightly out of sight from the street to keep in scale with the neighborhood. These important elements are part of a list of features that gave this residence a Silver Certification form LEED For Homes.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X