Posted on:

Wood Road Residence

CCY Architects

Shared By



  • John Cottle

Project Status



6,200 sq. feet


Design Awards

View all (8) images

Project Description

The sloping site is located at the edge of a meadow and forest, with a small stream running nearby. The aspen forest and stream course have a fragile, ethereal quality. For the clients, outdoor space is as important as indoor space and engaging the creek, meadow, and forest are paramount. The architecture expresses a belief that on this particular site, engaging nature will be more powerful if the architecture is subservient and minimalist. The plan of the house is a singular bar forming a boundary, in the forest to the North and on the Meadow to the South. The bar is abstracted – interior space removed – for an outdoor living room adjacent to the creek. The only protrusions are a glass living room that lives in the trees and garage. In section the house utilizes the sloping topography: main living spaces engage the meadow at grade but cantilever over the lower level, projecting into the forest as a tree house. The roof is used as a terrace. The living and garage protrusions have lower roofs and are subservient to the primary bar. Materials are traditional for the area; a cut stone base and cedar siding. The color palette is taken from the stones and bark found in the stream bed and forest.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X