Posted on:

Woolworth Kitchen Remodel

Steven Ginn Architects

Shared By

Amy Albert


Project Status


Year Completed



545 sq. feet

Certifications and Designations



Room or Space




View all (6) images

Project Description

“Cool ideas, great materials, and universal design that’s stylish,” said the 2013 Watermark Awards judges of the Woolworth kitchen. The jury gave the kitchen a Grand Award for how well it delivers on program requirements: a clean, contemporary space with an attached home office and ease of mobility for the clients’ son, who uses a wheelchair.

A narrow island and tall cabinets make this remodeled kitchen functional, despite the narrow footprint. The island is the focal point—site-cast concrete accented with black quartz and cherry cabinets—and the laminated maple ceiling panel was inspired by boiling water.

The prep side of the island is linear, while the opposite side is curved, allowing for easy wheelchair mobility within the galley layout. At one end of the island, a bubinga leaf provides extra counterspace, folding down when not in use. A maple cabinet on the island’s curved side is a good place to stash table linens, and a manual-operated ramp makes coming and going simple.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X