Posted on:

Wuxi Vanke

Kengo Kuma & Associates

View all (7) images

Project Description


In this project we renovated a cotton mill of red brick (1961), located near Taihu Lake, Wuxi Province, to a complex for art and shopping. We got an idea from the shape of Taihu stone that was at the heart of Taihu culture, made porous panels with aluminum casting, combined them to create an ameba-shaped space, and inserted it to the rigid structure of brick.

Infinite number of the holes on the panel passes through sunlight and the gentle light fills the room of art. Past and future was linked by the material and the detail of the building.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X