• Image

    Credit: Paul Crosby


VJAA designed this 5,500-square-foot penthouse apartment, located in a new high-rise building, to display the client’s collection of contemporary Asian art. Warm walnut floors define the four-bedroom home, while an open-slatted walnut ceiling in the living room, dining room, and kitchen conceals lighting fixtures, sprinklers, and acoustical material. The ample public area is delineated not by walls but by planes of perforated aluminum, giving the space composure, but also a sense of air and light.

Jury: “This is a beautifully conceived and detailed work of interior architecture employing traditional principles of Modernism while transforming and extending that language with an innovative and carefully considered vocabulary of materials, colors, and patterns.”

Client: Wished to remain anonymous and declined comment.

For more images, visit ARCHITECT magazine's project gallery.