Commercial

 
 

Explore More Topics

  • Education Projects

  • Healthcare Projects

  • Single Family Projects

 
 
 

Commercial

  • Foster  Partners effectively designed two buildings in one, each having its own name and material properties: the glassy Fortaleza Hall and the predominantly masonry Commons. Together, they add 60,000 square feet of employee-focused space to the campus. Fortaleza Halls minimal form consists of an elliptical glazed shell and overhanging roof. The structure is supported by 10 steel columns, made from custom-designed hollow steel sections. Inside each column is a downspout, allowing rainwater that collects on the roof to run off without requiring the clutter of an exposed gutter system. And despite conventional wisdom that would dictate putting as much glass as possible between inside and out (the average January low temperature in Racine is 13 degrees), each of the 85 curved panes is single-glazed laminated glass. We were very keen to avoid distortion in the glass, which you get with toughened glass, partner-in-charge Giles Robinson says. Its regular annealed glass, but laminated to deal with any potential failure, and that system introduced onto the framing system produced what we consider the most elegant solution. Each panel is 7-1/2 feet tall and 16 feet wide. The Commons is a much more solid-looking building. Its brick massincorporating employee amenities such as eateries, a wellness center, a bank, a concierge, and a company storecurves around to envelop the east side of the glass pavilion. In contrast to Fortaleza Halls intentional transparency, the Commons is constructed with self-supporting masonry walls made out of Kasota stone from the same quarry that Frank Lloyd Wright used for the copings of his Administration Building. I think we were very conscious that we didnt want to mimic or ape the Wright building, Robinson adds, but we did introduce the bull-nose curves on the end of The Commons that have a resonance to [Wrights] architecture.

    Fortaleza Hall

    Foster + Partners' glass pavilion and employee amenities building are the new centerpiece of the historic SC Johnson campus in Racine, Wis.

     
  • The SAP Americas Headquarters Expansion building sits across from an existing three story office building. The two are connected by a narrow lobby covered by a green roof.

    SAP Americas Headquarters Expansion

    If, in this era of declining print subscriptions, executives at the Harvard Business Review want proof that their articles have a direct impact on business, they need look no further than the SAP Americas Headquarters Expansion.

     
  • Listening to the Land: Site Design Merges with Building Design

    The fundamental principals of landscape architecture and site design are now resonating with developers, investors, and corporate users and in turn, also are influencing building design.

     
  • The Langelinie and Marmormolen towers form the LM Harbor Gateway, which serves as the new entry point to Copenhagen Harbor. The office towers are connected by a cable-stay bridge suspended 213 feet above the waters surface.

    LM Harbor Gateway

    Steven Holl Architects

     
  • The Henkel Headquarters building in Scottsdale, Ariz., brings site-sensitive architecture to the edge of the Sonoran Desert. The flagship project in an as-yet-incomplete, mixed-use development is under consideration for LEED Silver certification.

    Henkel Headquarters

    An office building by Will Bruder+Partners and CH2M Hill anchors a new development in Scottsdale, Ariz.

     
  • View of Pudong skyline from the north

    Shanghai World Financial Center

    Annual Design Review 2009: Work: Award - Shanghai World Financial Center

     
  • Entry

    Serta International Center

    Annual Design Review 2009: Work: Citation

     
  • Listening to the Land: Site Design Merges with Building Design

    The fundamental principals of landscape architecture and site design are now resonating with developers, investors, and corporate users and in turn, also are influencing building design.

     
  • Group Goetz Architects had already committed to design excellence in its AIA-award-winning central Washington, D.C., office space. When the firm decided to relocate to the Georgetown neighborhood, it wanted its new space to reflect not only its aesthetic principles but also its ecological ones, pursuing a LEED Platinum interior on one floor of a seven-story, non-LEED-certified building.

    GGA Offices

    When Group Goetz Architects designed its new office space, it decided to showcase its sustainable practice.

     
  • Serta International Headquarters

    A new headquarters and R&D facility outside Chicago designed by Epstein | Metter Studio uses daylight and creative planning to answer the client's needs.

     
 
 
 
 

ARCHITECT's Network

Twitter Facebook LinkedIn RSS pinterest