Detail subsection

 

Detail

  • The new Weave Bridge at the University of Pennsylvania creates a pedestrian passage over the Amtrak train tracks that currently separate the main campus from athletic fields along the Schuylkill River.

    Weave Bridge

    Cecil Balmond and Arup's London-based Advanced Geometry Unit unveil a new pedestrian bridge in Philadelphia.

     
  • When collapsed, the 3,800-square-foot screen's 888 LED panels form a near-continuous surface to show videos of the band.

    Expanding Video Screen

    An expanding video screen built for U2's world tour incorporates 500,000 LEDs.

     
  • Glass Link

    James Vincent Czajka creates a 144-square-foot glass connector between two buildings at the American Academy of Arts and Letters in New York.

     
  • Wimbledon Centre Court Retractable Roof

    “THE GRASS IS SACRED,” says Populous principal Dale Jennins of the courts at London's All England Lawn Tennis Club. So when Jennins' team was designing a retractable roof for the Centre Court, the main stage of the Wimbledon tennis championship, the most important thing to determine was how not to...

     
  • Murray Grove Wood-Framed High-Rise

    Waugh Thistleton Architects have built a nine-story wood-framed high-rise near London, and saved money and time by doing so.

     
  • Highlighting the cantilever of the new childrens reading room at the Hockessin Public Library is a metal halide wall washer mounted on the underside of the cantilever and directed at the foundation wall. There is a very nice architectural effect to it, says ikon5 principal Joe Tattoni, but it was added for very practical security reasonsnamely, keeping local teens from using the space as an after-hours hangout.

    Hockessin Library Cantilevers a Children's Reading Room as a New Addition

    In New Castle County, Delaware, ikon5 Architects create room for a library expansion by cantilevering the room out from the foundation.

     
  • Barkow Leibinger Architekten Event Space Ceiling

    Barkow Leibinger Architekten designed a honeycomb-shaped restaurant and event space ceiling.

     
  • Sushi Spotlight

    Studio Luz adapts various sources of inspiration to light the Boston restaurant Fin's.

     
  • Shelving System, Glendale Satellite Library

    A steel and sandblasted acrylic shelving system highlights the periodical collection at the Glendale Satellite Library.

     
  • Live Wire Installation

    Oyler Wu Collaborative create a functional staircase made of bent loops of aluminum pipe.

     
 
 
 
 

ARCHITECT's Network

Twitter Facebook LinkedIn RSS pinterest