Project Detail

 

Apple Store Pudong

Shanghai China

 

Project Description

Located near the busy Pudong district in Shanghai, the Apple Store sits in a large urban plaza below a new circular sunken court. Its entrance is marked by a large glass cylinder, forty-one feet high. To reach the store from the plaza level, visitors travel over a shallow reflecting pool to a transparent, cylindrical entry. They then descend to the store below the plaza on a spiral glass staircase.

 

Project Details

Apple Store Pudong
Location:
Shared by:
 
Client/Owner:
Consultants:
  • General Contractor: Hu Fu 
  • Project Management: Dennis Lau 
  • Structural Engineer: James O'Callaghan 
  • Mechanical Engineer: John Williams 
  • Plumbing Engineer: John Williams 
  • Lighting Designer: Sylvia Bistrong 
  • Management Consultant: John McHugh 
  • Materials Handling Consultant: Holger Kruger 
  • Specialty Metal Contractor: Takumi Ishizawa 
  • Millwork Contractor: Fetzer Architectural Woodwork 
  • Real Estate Services: W.K. Kwok 
  • Land Planning: Mashi Meng 
  • Photographer: Roy Zipstein 
  • Photographer Representative: Bernstein & Andriulli 
 
Project Type:
Project Status:
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Retail Projects

  • Hotel am Nordkopf

    Wolfsburg, Germany

    Sergei Tchoban, nps tchoban voss

  • Moment of Impact

    New York City, New York, United States

    D+DS Architecture Office

  • Arrojadoa

    New York City, New York, United States

    D+DS Architecture Office

 

Other China Projects