Project Detail

 

AWeber

Chalfont, PA United States

Wulff Architects, Inc.

 

Project Description

To accommodate a growing business, AWeber relocated their world headquarters and seized the opportunity to exemplify their “Core Values” in an architectural design that both physically enables their philosophies and expressively symbolizes them. Their new facility creates a remarkable experience by embodying their passion for collaboration, innovation, sustainability, and fun.

Collaboration- AWeber's headquarters is the epitome of flexibility, providing mobile workstations which promote collaboration and facilitate creativity. Throughout the open work areas is playful furniture, over 3,500-square-feet of writable wall surface, and informal gathering spaces to promote interactions that nurture teamwork and innovation. The environment promotes idea sharing through a flat spatial hierarchy, with the CEO working in the open area using an identical workstation as all team members.

Innovation - Dedicated rooms in the core of the building enables teams to hold impromptu discussions. Individuals can find privacy in refurbished British phone booths and quiet rooms. A mural by a local artist and executed with the participation of the AWeber team wraps the grand staircase, providing a colorful tribute to how the team works to help small businesses grow. Additional stylistic gestures, echoing the mural's composition, weave a common theme throughout the building.

Sustainability - LEED Gold certified with 100-percent of all carbon emissions offset through renewable energy certificates. The techniques of Biophilia, including a living wall, 2 story rain curtain, and an outdoor cafe increase access to nature and improve air quality. Energy is managed by predicting energy usage, and measured against actual usage. Energy efficiency is achieved through daylight harvesting, superior HVAC equipment and controls, intelligent data center design, energy efficient appliances and highly-efficient personal computing.

Fun – The ultimate design goal was to facilitate AWeber’s core value, “Don’t Take Ourselves Too Seriously; Have Fun”, while also providing an environment where talented team members can work hard and achieve outstanding results. Active lifestyles are encouraged with two 14-feet-high slides descending into the atrium, yoga room, bicycle racks, volleyball court, showers, and gym memberships. Game areas were designed for team building and relaxation, including movie theaters, video game stations, pool table, table tennis, foosball and vintage arcade games. Additional features aimed to promote health and well-being include a mother’s room for nursing moms and exterior work areas. To increase socialization among the team members a full-service commercial kitchen provides a complimentary lunch with a customized menu changing daily and features organic, sustainably and locally-sourced ingredients.

 

Project Details

AWeber
Location:
Shared by:
 
Client/Owner:
Firm Name:
Consultants:
  • Mechanical Engineer: Bala Consulting Engineers 
  • Electrical Engineer: Bala Consulting Engineers 
  • Plumbing Engineer: Bala Consulting Engineers 
  • Structural Engineer: Cooke/Brown 
 
Project Scope:
Project Type:
Project Status:
Year Completed:
Project Size:
    70,000 sq ft
Green Certifications:
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Commercial Projects

 

Other Mid-Atlantic Projects