(Already have an account? Log in)

Registration

Not sure? Read the benefits of registration.

Need help registering? Send us an email!

Create a new account with ARCHITECT!

* Required fields
 
 
OR

Register using your Social Network:

 
 

Project Detail

 

BASF Headquarters

Mexico Mexico

Space

 

Project Description

The BASF headquarters building is situated in Insurgentes Avenue, one of the most famous avenue in Mexico City.

The ground floor is of 1,315.0 m2 and each standard floor of approximately 942.0 m2. The shape has three differently-oriented squares brought together by a central core.

BASF's corporate office project consists of the ground floor and 6 levels, the second floor will be for leasing and the first floor will be developed in the future. The design program for the other floors includes spaces such as a lobby, open and private offices, meeting rooms, a dining room, rooms for informal or casual meetings, an auditorium, support areas and sites. A requirement of the client was to achieve LEED certification, so the design must had to incorporate maximum parameters of energy efficiency and sustainability.

On the ground floor there is a showroom for the display of the company's own products with the facilities to project images of the different products on screens.

Also located on this floor is the reception area which has a staple with a stone finish and the BASF logo on the back wall. With its waiting area and turnstiles with scanners giving access to users, it will service the entire building.

Restrooms are divided into two parts, one for the meeting rooms and the other for the dining area, executive dining room and showroom. They will have everything to serve the needs of the customer with water-saving equipment which will help consumption. As this equipment has its own water treatment plant for used water, it will have a second use generating water for the air conditioning.

There is a public space with meeting rooms, two of which will have a movable wall making it possible to use the space in a different manner. The small rooms have audio-visual equipment and a wall mounted screen and the large rooms have projectors and electric screens. The executive dining room on this floor has three separate rooms with movable walls that can be made into one when the space is needed. The general dining room serves 100 people in two shifts, and this space will have a shared use, as an auditorium as it also has projectors and screens on columns. It features an audio cabin and store for tables and chairs, the latter being in the same space as the kitchen which has on-site food preparation.

It has an office area and a space for medical services, a lactation room and an ATM.

The pedestrian entrance to the building has ramps allowing access to disabled persons in wheelchairs. The smoking area is in the same area, designed to have lower visual impact, so only the floor finish changes.

 

Project Details

BASF Headquarters
Location:
Shared by:
 
Client/Owner:
Firm Name:
Project Team:
    Juan Carlos Baumgartner, Chief Designer; Gabriel Téllez, Partner; Humberto Soto, Collaborator; Enrique Martínez, Collaborator; Elena Schneider, Collaborator.
Consultants:
  • Lighting Designer: LUA 
  • Construction Manager: GIA 
 
Project Type:
Project Status:
Year Completed:
Project Size:
    5,000 sq m
Green Certifications:
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Office Projects