Project Detail

 

In Living Color

Washington, DC United States

 

Project Description

Located steps from the public transportation, the project site is tapered, with one short side facing the street and one long side bounded by a public alley. The architect determined that increasing the density would make the most of the downtown location and site. Working closely with city officials, a rezoning allowed for the replacement of four dilapidated townhouses with a 16-unit apartment building.

The four-story building features a green roof, a courtyard and a linear garden. The garden creates a buffer for the west facing units while also transforming the alley into a safe and pleasant walking path.

The bold exterior colors reflect the vibrant culture of the neighborhood. The long west façade engages the street and speaks fondly to the award-winning Watha T. Daniel-Shaw Library, located diagonally from the site. However, while the exterior is bold, the interior is serene and calm. Large, spacious units with a modest palette lend a gallery-like feel to the space. Combining creativity with cues from the surrounding context resulted in a new model for urban living.

 

Project Details

In Living Color
Location:
Shared by:
 
Project Team:
    Suzane Reatig, FAIA, Architect; Megan Mitchell, AIA, Architect
Consultants:
  • Civil Engineer: CAS Engineering 
  • Structural Engineer: Tadjer Cohen Edelson 
  • General Contractor: McCullough Construction 
 
Project Scope:
Project Type:
Style:
Project Status:
Year Completed:
Project Size:
    32,000 sq ft
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Multifamily Projects

 

Other South Atlantic Projects