Project Detail

 

Metal Shutter House

New York, NY United States

Shigeru Ban Architects

 

Project Description

From the Architects:

The Metal Shutter House is a Residential Condominium with a Gallery Retail space on the ground floor. The building is located in the newly re-zoned West Chelsea district of Manhattan just west of the High Line. The Metal Shutter House, in close proximity to other high-rise buildings, is designed to take advantage of both light and surrounding views. In order to create well-lit rooms, each residential unit is a duplex with a double height living room that allows natural light to fill the apartment.Large floor-to-ceiling bi-folding glass doors on the living room façade of each unit completely open the interior space to the exterior. The North façade features screens made of roll-up perforated security shutters, allowing for privacy while in the apartment or on the terrace and creates a distinctly unique openness to the city beyond.

For more information about Shigeru Ban's 2014 Pritzker Prize, please read http://www.architectmagazine.com/architecture/shigeru-ban-architects-wins-the-2014-pritzker-prize_o.aspx

 

Project Details

Metal Shutter House
Location:
Shared by:
 
Firm Name:
 
Project Scope:
Project Type:
Project Status:
Year Completed:
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Similar Projects

  • Hotel am Nordkopf

    Wolfsburg, Germany

    Sergei Tchoban, nps tchoban voss

  • Moment of Impact

    New York City, New York, United States

    D+DS Architecture Office

  • Arrojadoa

    New York City, New York, United States

    D+DS Architecture Office

 

Other Mid-Atlantic Projects