Project Detail

 

Nobel Center

Stockholm Sweden

David Chipperfield Architects

 

Project Description

FROM THE ARCHITECTS:

Under the direction of David Chipperfield and Christoph Felger, David Chipperfield Architects Berlin has won the competition for the design of the Nobel Center - 'Nobelhuset' in Stockholm.

The new Nobel Center is situated as a 'solitaire' in a prominent water-edge position on Blasieholmen next to the Swedish National Museum in the center of Stockholm. 'Nobelhuset' gives the Nobel Prize a home for the first time in its history, strengthening Blasieholmen as an even more prominent cultural destination and celebrating human endeavor in the center of the city. It unites under one roof an auditorium, a museum, conference facilities, offices, a library, a restaurant, a cafe with bar, and a shop. The auditorium, 'Nobelsalen,' crowns the new building as its architectural highlight and will be the future venue for the prestigious Nobel Prize Ceremony.

 

Project Details

Nobel Center
Location:
Shared by:
 
Project Scope:
Project Type:
Project Status:
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Similar Projects

 

Other Sweden Projects