Project Detail

 

Press Club

San Francisco, CA United States

Baldauf Catton von Eckartsberg Architects

 

Project Description

The premise of Press Club: provide a space where employees of select local wineries can showcase their wares in a setting that will keep bringing patrons back for more. A small retail space on the ground level gives way to a 7,000-square-foot basement level with a tapas bar and two wine halls for tasting. The resulting space pairs natural materials—black walnut wood, cork wall and ceiling coverings—with more industrial finishes such as concrete and steel. To reduce noise, a black acoustic blanket is attached to the ceiling above the soffits to dampen the inevitable echoes of a space with very little soft-surfacing. Each of eight winery stations is defined by subtle stainless steel signs and bottle displays. Behind each station, a lit display case shows the wines available.

Read the full article: http://www.architectmagazine.com/retail-projects/press-club.aspx

 

Project Details

Press Club
Location:
Shared by:
 
Project Team:
    Christian von Eckartsberg, principal-in-charge/design principal; Megan Hannon, job captain/project designer; Kevin Zeller, project manager; Anna Pahucki, interior designer
Consultants:
  • Mechanical Engineer: CB Engineers 
  • Electrical Engineer: CB Engineers 
  • Plumbing Engineer: CB Engineers 
  • Lighting Designer: CB Engineers 
  • Structural Engineer: Desimone Consulting Engineers 
  • General Contractor: Plant Construction Co. 
 
Project Type:
Project Status:
Project Size:
    12,000 sq ft
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Similar Projects

 

Other Pacific Projects