Project Detail

 

Princeton School of Architecture

Princeton, NJ United States

Architecture Research Office (ARO)

 

Project Description

FROM THE ARCHITECTS:

The addition and renovation of the existing 1963 building are transformational, strengthening the School of Architecture’s connection to the surrounding campus. Both a threshold and a window, the glazed addition re-centers the program, linking the two-story south wing, where administrative offices and library are located, to the studios and classrooms in three-story north wing. Making use of residual space between the wings, the addition contains a new lobby, student lounge, and elevator wrapped by a cantilevered steel plate stair. It is clad with large glass panels that enable views into and out of the building. The curtain wall’s varying ceramic frit patterns relate to the proportions of the existing building and provide greater density for solar shading on the south and west exposures. Renovations throughout the existing building address new program requirements such as a digital fabrication lab, life safety and accessibility while preserving elements such as the open concrete stair serving the studios.

For more information, please visit http://www.aro.net

 

Project Details

Princeton School of Architecture
Location:
Shared by:
 
Project Scope:
Project Type:
Project Status:
Year Completed:
Project Size:
    8,000 sq ft
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Education Projects

 

Other Mid-Atlantic Projects