Project Detail

 

Salt Marsh House

Guilford, CT United States

 

Project Description

The project consists of renovations and additions to a non-descript, circa 1980’s, home which sits on a uniquely private site overlooking a salt marsh with views to Long Island Sound. The Owners requested that the home take more advantage of the views and have a modern aesthetic yet include vernacular design characteristics of the New England coastal town of Guilford. The spaces created, as well as the palette of materials employed, were deliberately kept simple and quiet in order for the house to serve as a backdrop to the beautiful site.

 

Project Details

Salt Marsh House
Location:
Shared by:
 
Client/Owner:
Project Team:
    Francis Albis Jr., AIA
Consultants:
  • Structural Engineer: Dewberry 
  • General Contractor: Albis Architects LLC 
 
Project Type:
Project Status:
Year Completed:
Project Size:
    5,000 sq ft
Construction Cost:
    $950,000
 
 

Specified Products

Marvin Windows Huricane proof windows and doors

 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Similar Projects

 

Other New England Projects