Project Detail

 

South Shore Medical Center

Norwell, MA United States

Steffian Bradley

 

Project Description

Joe Sirkovich, AIA, who is the lead architect for the project answered questions on South Shpre Medical Center’s facebook page recently. When asked, “What feature of the building’s design will really stand out for patients and visitors?”, Joe answered, “The most obvious is going to be a very unique and unusual exterior on the building. Technically, it is called a ‘high performance pressure equalized open joint back ventilated terra cotta rain screen system.’ That’s a mouthful! So we generally call it the terra cotta rain screen”

The center’s new building, which will open to patients this fall, was designed as the anchor for a new medical campus called Longwater Place, which will include about 120,000 square feet of medical offices and laboratory space in a former uniform factory situated across a parking lot.

 

Project Details

South Shore Medical Center
Location:
Shared by:
 
Firm Name:
Consultants:
  • Installer: Ipswich Bay Glass 
 
Project Type:
Project Status:
Year Completed:
Project Size:
    15,000 sq ft
 
 

Specified Products

Shildan/Moeding Shildan ALPHATON® Terracotta Rainscreen in Oxide Red standard, deep grooved & brushed patinated, and Pearl Grey

 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Similar Projects

 

Other New England Projects