Project Detail

 

Student Recreation Center

Northridge, CA United States

LPA

 

Project Description

FROM THE AIA:

The Student Recreation Center strategically creates a strong bookend to the east end of the campus, providing a dynamic, energetic approach to recreation. The design concept is clearly executed with a judicious use of colors and finishes. Upon entering the building natural lighting and material choices raise excitement and motivate movement. As an athletic building, it captures the energy and impetus of the various sporting activities inside. Strong transparency and interconnections between spaces inside the building are appealing, inviting and conducive to exercising. Compositionally it is assured and confident. Its community connection is highly apparent. Rainwater collection, natural ventilation, and day lighting are strong sustainable design features that are nicely integrated into the design. It was evident to the jury that students were involved in the conceptualization process and planning.

For more information, please visit http://www.aia.org/press/releases/AIAB099754

 

Project Details

Student Recreation Center
Location:
Shared by:
 
Firm Name:
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Education Projects

 

Other Pacific Projects