Project Detail

 

Studio Sitges

Sitges Spain

 

Project Description

2012 RADA

Architectural Detail / Merit

The Sitges Studio’s door-within-a-door is a clever piece of ironmongery, but it’s no mere parlor trick. The smaller “pilot door” is the building’s primary entrance, explains architect Tom Kundig, FAIA. The larger door opens the entry courtyard to the house’s living space for large gatherings. “One door is for landscape use and one is for access use,” he says. With a second, private courtyard on the opposite side of the house, “the circulation flows from landscape to interior to landscape.” Our jury called the assembly “a contemporary take on the Renaissance idea of two scales of door—one for guests and ceremonial use, one for every day.”

 

Project Details

Studio Sitges
Location:
Shared by:
 
Project Team:
    Tom Kundig, Principal in Charge/Project Architect
Consultants:
  • General Contractor: Carbonell Freixas S.L 
  • Structural Engineer: Francisco Perez Mendez 
  • Consulting Structural Engineer: MCE Structural Consultants 
  • Metal Fabricator/Installer: Metalisteria Mecrimas S.L 
  • Photography: Nikolas Koenig 
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Similar Projects

 

Other Spain Projects