Project Detail

 

Tamedia New Office Building

Zurich Switzerland

Shigeru Ban Architects

 

Project Description

From the Architects:

This new headquarters and radio studios for the Swiss media company Tamedia is situated in the heart of Zurich. On a 1,000m² site within a larger urban block where the main buildings of the group are currently located. The site faces to the east part of the block and has the possibility of developing almost 165 feet of façade facingthe Sihl canal.

From an architectural point of view one of the main features of the project is indeed the proposition of a main structural system entirely designed in timber where its innovative character from a technical and environmental standpoint, gives the building a unique appearance from the interior space as well as from the surrounding city. In order to reinforce and express this idea the building skin is entirely glazed and special attention was given to achieve low energy transmission levels that respond to the latest and very strict Swiss regulations for energy consumption.

For more information about Shigeru Ban's 2014 Pritzker Prize, please read http://www.architectmagazine.com/architecture/shigeru-ban-architects-wins-the-2014-pritzker-prize_o.aspx

 

Project Details

Tamedia New Office Building
Location:
Shared by:
 
Client/Owner:
Firm Name:
 
Project Scope:
Project Type:
Project Status:
Year Completed:
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Similar Projects

 

Other Switzerland Projects