Project Detail

 

Trout Lily Vineyard Screened Porch

Newberg, OR United States

 

Project Description

"The Screened Porch at Trout Lily Vineyard is an elevated one-room addition to an existing cabin located in Oregon’s Chehalem Mountain Appellation. The project is materially rough and rustic, but spatially expansive creating a perch with a 270-degree view of the surrounding landscape and dramatically increasing the floor area of the 500 sf cabin. The space will primarily be used as a dining room, but is also intended for wine tasting, cooking, sleeping, and working outdoors without bees and bugs. The folded ceiling is formed from a mix of sloped and flat joists align across the roof’s topography, and bent to accommodate localized needs. To the north, the ceiling is peaked up to 10’ to allow a view up a steep slope and into the adjacent oak trees. On the east, it drops to form a cozy 6’ tall sense of enclosure. The south side rises to collect sunshine and moonlight. On the west, where the new roof structure meets the old cabin, the slope resolves existing geometries and drainage requirements."

 

Project Details

Trout Lily Vineyard Screened Porch
Location:
Shared by:
 
Client/Owner:
Project Team:
    Heidi Beebe, AIA
Consultants:
  • Project Designer: Doug Skidmore, AIA 
  • Project Designer: Heidi Beebe, AIA 
  • General Contractor: Hubbard Construction Corporation 
  • Structural Engineer: Madden & Baughman Engineering 
 
Project Type:
Project Status:
Year Completed:
Project Size:
    300 sq ft
Construction Cost:
    $85,000
 
 

Specified Products

TWP powder coated stainless steel mesh

consistent, flat, powder coated

local laser cutting subcontractor custom galvanized steel brackets

made geometry possible

 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Similar Projects

 

Other Pacific Projects