Posted on:

China Academy of Arts’ Folk Art Museum

Kengo Kuma & Associates

Shared By



China Academy of Arts


  • Structural Engineer: Konishi Structural Engineers

Project Status


Year Completed



53,496 sq. feet
View all (15) images

Project Description


The folk art museum stands in the campus of China Academy of Arts in Hangzhou. The site was formerly a tea field that formed a hillside. Our point was to design a museum from which the ground below can be felt, by continuing the building’s floors that follow the ups and downs of the slope. Planning is based on geometric division in the units of parallelogram to deal with the intricate topography. Each unit has a small individual roof, so the outlook became like a village that evokes a view of extending tiled roofs.

The outer wall is covered with a screen of tiles hung up by stainless wires, and it controls the volume of sunlight coming into the rooms inside.

Old tiles for both the screen and the roof came from local houses. Their sizes are all different, and that helps the architecture merge into the ground naturally. 

Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X