Posted on:

Nemours Children’s Hospital

Stanley Beaman & Sears, Perkins+Will


Nemours Foundation

Project Status


Certifications and Designations

View all (8) images

Project Description


The alignment of outpatient and inpatient care on each level of a single building, according to each specialty, resulted in the shape and form of the building. Patient rooms feature colorful, changeable LED lights and can be seen by airport visitors. The hospital’s 24-hour visiting policy led to design strategies, including patient rooms with overnight accommodations for parents, laundry, and concierge desk in the lobby of each patient floor. Outdoor spaces for relaxation and active play include landscaped rooftop terraces, interactive water features, a discovery garden and an outdoor community stage for live performances. Extensive solar studies maximized shaded outdoor spaces and determined the design and placement of shading devices that block direct sunlight, admitting natural light to the interior. The project has won LEED Gold certification.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X