Project

Posted on:

Row House

RCR Arquitectes

Shared By

Victoria Carodine, Hanley Wood


Project Name

Row House

Location

Olot



Project Status

Built

Year Completed

2012


ARCHITECT



View all (3) images

Project Description

FROM THE ARCHITECTS:

In the architects’ home town, a new house was inserted into the space between two walls when an old house was removed. The main façade has been preserved, as required by the town for heritage purposes, and the new house is conceived as a single space with “floating” platforms at different levels to create the interior living spaces. Several of the platforms serve as seating benches and frame the space.

Although the space is almost entirely open, privacy is afforded by limiting views to some areas. There are two side corridors that run along the depth of the building, encased with steel slats extending to the ceiling that houses the staircases, bathrooms, and utility rooms. The wall towards the back garden is glass, fusing interior and exterior.

The idea pursued throughout the entire project is to return to what is essential to a home, reducing the number of parts to those that are absolutely necessary, and rethinking the nature of the house to allow the life inside to ow naturally.
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X