Project

Posted on:

El Petit Comte Kindergarten

RCR Arquitectes

Shared By

Chelsea Blahut


Project Name

El Petit Comte Kindergarten

Project Status

Built

Year Completed

2010


ARCHITECT



View all (4) images

Project Description

FROM THE ARCHITECTS:

The new municipal school, built to free up the old site in the town, has approximately 80 children occupying its 1000 square meters. From the exterior, the almost rectangular building appears simple. Vertical tubes (some of them structural) of different diameters create a perimeter using a rainbow of colors, which some have likened to giant colored pencils surrounding the building. Some of the tubes rotate and invite the children to play. Floor to ceiling glass is used to enclose much of the building, so that natural light full of color filters in.

The one-story school has a courtyard or play area around which are the classrooms, sleeping areas and a multipurpose room. A light well provides natural light for the administrative offices and the kitchen, with its service area. With this arrangement, there are no corridors, dark corners or residual spaces; every room overlooks the outside, but is protected and secure, thanks to the colored tubes. Interaction, fantasy and luminous play spaces make a welcoming environment for children and teachers alike.
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X