Posted on:


Waechter Architecture

Shared By

Sara Johnson


  • Structural Engineer: Grummel Engineering
  • Civil Engineer: DL Design Group

Project Status


Year Completed



6,100 sq. feet
View all (10) images

Project Description


Privacy, view and natural light were the 3 requirements that drove the design of this 8 unit apartment complex located on the eastern slope of Lake Oswego. The solution was to create rooms with precisely one view window, one ambient light window and no other openings. In this way, each room maintains privacy, focuses its attention on the framed river/ mountain view and is generously day-lit by a high clerestory window. A sawtooth roof form was used to achieve this configuration. Each 1 bedroom unit is organized with living space above and sleeping below. The uphill 4 units are elevated by one floor level allowing them views over the downhill units. The buildings walls and roofs are painted a monochromatic dark bronze giving them a sculptural quality.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X