Posted on:

Novartis Pharmaceuticals Corp

Rafael Viñoly Architects

View all (3) images

Project Description


Novartis Pharmaceuticals Corporation’s Building provides a flexible work environment which equips researchers with the technology necessary to develop cancer treatments. Two continuousworkspaces spiral around a spacious central atrium, creating a singular uninterrupted environment, establishing strong connectivity and collaboration between employees and accommodates the expansion and contraction of research groups over time.

The atrium provides a completely day lit continuous work environment, housing over 800 workstations within a technologically-advanced energy-efficient triple-glazed curtain wall façade. The six suspended conference rooms are entirely clad in glass, providing occupants the option of transparent or translucent walls that can be adjusted for privacy by activating the low-voltage current. Other amenities include a restaurant, conference facility, seemingly floating lounges in the central atrium and two outdoor terraces for social functions at the end of each spiral.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X